tiistai 28. tammikuuta 2014

paypal & ebay

sain yhteen postaukseen kysymyksen liittyen paypaliin ja ebayhin ja taisi yks kaverikin kysellä miten homma toimii, niin aattelin sit tehdä oikeen postauksen aiheesta. (-: luulen, et sieltä löytyy ainakin yks tai kaks tyyppiä, kelle tästä voi olla apua! ite oon ainaki semmonen tumpelo tämmösten kanssa ja tuskin oon ainoo. mut asiaan!

 photo paypal3_zps3b2d6f7a.jpg
itellä - ja tuskin kovin monella muullakaan tämän ikäisellä - kun ei tuota luottokorttia taskusta löydy, niin paypal on mainio ja turvallinen keino maksaa ostoksia ulkomaille. mulla ei oo tässä siitä rekisteröitymisestä paljon mitään infoo, koska en muista yhtään miten se tapahtui! luulisin, et siitä selviydytte kyllä, jos osaatte vähän lontoota.

 photo paypal4_zps060b4630.jpg
mä keskityn nyt enemmän siihen rahan siirto -prosessiin. elikkä ilman luottokorttia homma toimii niin, että verkkopankista siirretään rahaa paypal -tilille ja sen kautta sitten maksetaan esimerkiks sinne ebayhin. 
__________________________________________________________________________________________
 photo paypal1_zps24686680.png
___________________________________________________________________________________________

tossa näkyy mun profiili. etusivulta näkee paljonko rahaa paypal -tilillä sillä hetkellä on. lisätäkses rahaa tilille paina tuosta top up account.
___________________________________________________________________________________________

 photo paypal2_zps7bb01ebe.png
___________________________________________________________________________________________
tällanen näkymä pitäis tulla esiin. tuossa on aika selkeät ohjeet enkuks, et mitä pitää tehdä, mut silti mä ainakin onnistuin munaamaan.... tässä vaiheessa sun pitää aukasta verkkopankki siihen hollille ja sit vaan siirtää noi tiedot sinne ihan tavallisen maksun tapaan. eli maksun saaja (beneficiary name), pankki (bank), saajan tilinumero (IBAN) ja muistakaa toi viitenumero eli transfer ID !! mä nimittäin jätin sen laittamatta, vaikka ihan selkeestihän tossa sanotaan et se tarvitaan :-D tota biciä en mielestäni laittanut mihinkään.

muistakaa, että rahaa pystyy siirtämään vaan tililtä, joka on samoissa nimissä kuin paypal -tili eli äiskän tai iskän tililtä se ei valitettavasti onnistu!

 photo paypal5_zps818496c3.jpg
rahojen siirtymisessä paypaliin pitäisi kestää päivän-pari. sähköpostiin pitäisi myös tulla ilmotus, kun rahat on käytettävissä.

 photo paypal6_zpsa38f720a.jpg
sitten pitäisi vielä tehdä tunnukset ebayhin, joka oli kans muistaakseni aika helppo nakki. muistaakseni siinä myös kysyttiin maksutapaa jo reksiteröityessä, joten siihen valitaan tietty paypal. sitten se itse shoppaaminen oli ihan älyhelppoa! tuotteen kohdalla vaan 1. painat buy it now 2. näät tuotteen tiedot ja toimitusosoitteen ja painat continue 3. sulta kysytään paypalin salasana, pistät sen siihen ja continuee taas 4. se pyytää sulta vahvistusta ja sitten vaan vahvistetaan ja tuote on tilattu! sähköpostiin tuli mulla ainakin vielä vahvistusviestit tilauksista.

niinkin helppoa se loppujen lopuksi on! toivottavasti tästä oli jollekin apua ja toivottavasti ymmärsitte ees jotain :-D kysyä saa!  katotaan osaanko vastata.....

ps. vaikka onnistuin munaamaan ja olin varma, et rahani katos taivaan tuuliin, niin ottamalla yhteyttä ja selittämällä tilanteen sain rahani takaisin! se ainakin antoi mulle heti positiivisen kokemuksen paypalista (-:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3