perjantai 21. maaliskuuta 2014

favorite tv-series

huhhuh, tässä tulee semmonen kilometripostaus et kunnia sille, joka tän meinaa kahlata läpi! saa huutaa hep, jos jaksoit :-D kyseessä on siis mun top 10 tv-sarjat. näitä oli tosi vaikee laittaa mihinkään järjestykseen, eikä tää järkkä ookaan mikään absoluuttinen totuus, mut jotain sinne päin. nää sarjat on myös kaikki aikalailla ympäri maailman tunnettuja, joten tuskin uusia tuttavuuksia tulee, mut ehkä ei tuu yllärinä et nää tietyt sarjat juuri löytyy mun listalta?

ei mulla mitään tiettyä syytä oo miks tein tällasen postauksen. tykkään vaan väkertää tällasia (montakohan tuntia mulla on uponnut tänkin tekemiseen...) ja ehkä tästä joku voi saada vinkkiä (-: alussa aina kursiivilla suoraa wikipediasta kopsattu lyhyt selostus sarjasta ja sit mun omia höpötyksiä. saa jakaa myös omia lempparisarjoja! löytyykö kenties samoja vai ihan eri? 


TV-SARJAT TOP 10

 photo kodakpll_zps71cd705c.jpg

 photo 10_zpsfe2cee35.jpg

Sarja keskittyy seuraamaan teini-ikäisten ystävysten Spencerin, Hannan, Arian ja Emilyn elämää heidän yhteisen ystävänsä Alisonin kadottua. Vuotta myöhemmin ystävykset alkavat saada viestejä salaperäiseltä, itseään "A":ksi kutsuvalta henkilöltä, joka uhkaa paljastaa kaikki nelikon salaisuudet. 


PLL'ää katsoin ekan kerran kun sitä alko tuleen telkkarista täällä suomessa. en kuitenkaan syttynyt oikeen sarjalle ja se jäi sit sikseen. kun joskus ekan kerran otettiin netflix, niin päätin antaa sarjalle uuden mahdollisuuden ja pian se kääntyikin aika mielenkiintoseks. mut tosiaan puolikas ekasta kaudesta siihen meni, että innostuin. 

kivaa iltakatteltavaa, vaikkei mun mielestä niin hyvä, kuin mitä sitä on hehkutettu. ja musta tuntuu, et jos kaikki tuotantokaudet vaan jahdataan sitä mysteeristä A'ta niin mielenkiinto voi alkaa hiipua jossain vaiheessa, vaikka noi kaksi tuokkaria mitkä oon nähnyt, on olleetkin ihan hyviä. tosi kiva sarja!

 photo kodakglee_zps1650f293.jpg
 photo 9_zpse22f11ae.jpg

Glee on yhdysvaltalainen musikaaliadraamaa ja komediaa yhdistelevä televisiosarja. Sarja kertoo ohiolaisen high schoolin epäsuosituimmista oppilaista, jotka pyrkivät etsimään omaa identiteettiään ja toteuttamaan unelmiaan koulun showkuorossa.


glee on vähän hölmö sarja, mut silti aika kiva. joskus sitä tuli katottua ihan vaan ajankuluks, mut kun viljamin kanssa alettiin kattoon sarjaa uudestaan läpi netflixistä, niin yhtäkkiä tulikin semmonen "no jos nyt vielä yks jakso lisää!" sarja on täynnä tosi lahjakkaita laulajia ja tanssijoita, joten lähes kaikkia esityksiä on aina ilo katsoa. juoni on kevyt ja hölmöt jutut saa ainakin mun suupielet nousemaan. 

 photo kodakhimym_zps5ed74fed.jpg
 photo 8_zps3b8ef52a.jpg

Sarja seuraa Ted Mosbya ja hänen ystäviään Marshall Erikseniä, Robin Scherbatskya, Barney Stinsonia sekä Lily Aldrinia Manhattanilla. Kertojana toimii Ted vuonna 2030, joka kertoo lapsilleen miten tapasi heidän äitinsä.


HIMYM on mulle aika uus tuttavuus. joskus pari vuotta sitten monien suosittelujen jälkeen päätin katsoa muutaman jakson ja kun ne n. viisi jaksoa katsoin, ei mua naurattanut muistaakseeni kertaakaan. aattelin et ihan täyttä shittiä ja luovutin. hahmot oli typeriä, jutut väkisin väännettyjä ja kaikki muistutti mua vaan surkeesta yrityksestä matkia frendejä. 

nyt kun viljami on aikansa kuluks kattonut tätä sarjaa netflixistä, niin pari jaksoa tuli seurattua siinä sivussa. yhtäkkiä kuitenkin rupesin kattomaan niitä enemmän ja enemmän ja nyt oonkin ihan koukussa :-D en tiä oliks tällä sarjalla niin surkee alotus vai mikä oli, mut nyt tosiaan tää hyppäs sijalle kahdeksan, vaikka oon seurannut sarjaa vasta hetken. neloskausi tällä hetkellä meneillään. kai se on vaan myönnettävä, et tosi hyvä sarja, vaikkei frendejä voitakaan (-: 

 photo kodakserrano_zpsd9c52a1c.jpg
 photo 7_zpsf07842ac.jpg

Diego Serrano, leski ja kolmen pojan yksinhuoltajaisä, menee naimisiin nuoruudenrakkautensa Lucía Capdevilan kanssa, jolla on entisestä liitosta kaksi tytärtä. Lucía tyttärineen muuttaa Serranon taloon, ja sarja seuraa uusperheen ja heidän ystäviensä jokapäiväistä elämää.


serranoita on tehty 8 tuokkaria ja omistan niistä dvd'llä kaikki yhtä lukuunottamatta. tätä tuli paljon yläasteella katottua ja tää on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen. söpöjä poikia, romantiikkaa, ihania hahmoja ja hassuja sattumuksia. espanjan kieli on jotain niin ihanaa kuunnella! 

ainoo mikä tässä sarjassa tympii on liian pitkät - toisin sanoen 75 minuutin - jaksot. myös diegon ja kumppaneiden jatkuvat mustasukkaisuussekoilut ynnä muut rupes aikalailla toistaan itteensä kaudelta kaudelle, mikä rupes kyllästyttämään ja monesti kelasinkin vaan niihin kohtiin missä käsiteltiin noiden teinien tekemisiä :-D

 photo kodaksex_zps4531c5b7.jpg
 photo 6_zpsf7c91e3f.jpg

Tarinan keskushenkilönä on toimittaja Carrie Bradshaw, joka pitää New York Star -lehdessä Sex and the City -kolumnipalstaa. Mehevän materiaalinsa hän saa omasta ja ystäväpiirinsä elämästä.


kuka nainen ei tykkäis tästä sarjasta? sarja täynnä muotia, miehiä, huumoria ja elämän viisauksia. itehän juuri ostin lisää tuokkareita kokoelmaani, joten nyt omistan tästäkin sarjasta kaikki viimeistä tuotantokautta lukuunottamatta. myös sarjasta tehdyt elokuvat kuuluu lemppareihin. aivan ihana hömppäsarja!

 photo kodakgossip_zps77986b17.jpg
 photo 5_zpsba65cd37.jpg

Sarjassa seurataan teini-ikäisen ystäväjoukon elämää New Yorkissa, varakkaassa Upper East Sidessa.


tähän sarjaan tutustuin, kun kaverini osti näitä tuotantokausia ja ollaankin monet gossip girl -maratoonit pidetty yhdessä. ensimmäisenä ihastuin chuck bassiin, joka on niin charmantti mies, että sydän suli. tässä sarjassa näkee myös paljon muotia ja upeita luomuksia, mikä kelpaa mulle. paljon juonen käänteitä ja suhdesotkuja. 

gossip girlia on tehty kuusi tuotantokautta ja hyvä, ettei sen enempää. kyllä se rupes loppua kohden kuivumaan vähän kasaan, vaikka viimeiseen asti kyllä tykkäsin sitä katsoa. monia hyviä hetkiä tämänkin sarjan parissa koettu (-;

 photo kodakfriends_zps211989ef.jpg
 photo 4_zps02596c85.jpg 

Frendit on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, joka kertoo kuudesta Manhattanilla, New York Cityssä asuvasta ystävyksestä.


frendeihin tutustuin ehkä kahdeksan vuotta myöhemmin kuin sarjan tekeminen lopetettiin. kyseinen sarja on yks viljamin ikilemppareista ja sitä kautta tähän tykästyinkin vaikka siinäkin meni aikansa. sinä syksynä kun innostuin tästä sarjasta, päätinkin sit ostaa viljamille joululahjaks koko kymmenen tuotantokauden paketin, joka ollaan sit katottu kahteen kertaan läpi :-D

rakastan noita hahmoja. tää sarja, jos joku on sellanen missä nauraa ääneen. "what's her last name?" "carol..... lesbian?" haha. sarjaa seuranneet ehkä tunnistaa kohtauksen, toi on yks mun lemppareista :-D ihana sarja.

 photo kodakprison_zpsfcc8b5a3.jpg
 photo 3_zps98a95b0d.jpg

Sarja kertoo syyttömänä kuolemaan tuomitusta Lincoln Burrowsista ja hänen veljestään Michael Scofieldista, joka laatii yksityiskohtaisen pakosuunnitelman veljensä pelastamiseksi.


tää onkin ainoo, joka vähän poikkee noista muista sarjoista. pikkuveljeltä löytyy paon kaikki tuotantokaudet ja tylsyyksissäni sit aloin katsomaan ykköstuokkaria. ei siinä tarvinnut kuin yks tai kaks jaksoa kattoo kun olin koukussa :-D tää on oikeesti niin nerokas sarja!! tää ei oo niin kevyttä katottavaa kuin nää kaikki muut, mut tää on kyl loistava. 

oon kahteen kertaan kattonu noi tuokkarit ja en tiä pitäiskö sitä taas jossain vaiheessa alottaa alusta... ykkönen ja kakkonen on niin jänniä, ettei raaskis lopettaa ollenkaan kattomista. ja ettei meno ois liian rajua, on tässä onneks romantiikkaakin (-; sekin yks syy miks iskee muhun.

 photo kodakdesperate_zps76bb73d8.jpg
 photo 2_zpse79e36c9.jpg

Sarja kertoo viidestä naisesta, jotka asuvat kuvitteellisen Eaglen osavaltion Fairview'n kaupungin lähiössä Wisteria Lane -kadulla. Juonenkäänteet liittyvät päähenkilöiden ihmissuhdeongelmiin, jotka taas kietoutuvat taustalla olevaan mysteeriin.


taas yks superhauska sarja. hahmot on mielenkiintosia ja tosi hyvin tehtyjä ja vaikka sarja on hauska, sisältyy siihen myös draamaa ja jännitystä. täykkäreitä on kaheksan tuotantokautta tehty ja niistäkin multa puuttuu yksi.... pitää nyt täydentää nää varastot, kun kaikki meinaa puutua yhdellä tuokkarilla :-D en keksi tästä muuta sanottavaa, sijoitus kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

 photo kodakoc_zps871fa38a.jpg
 photo 1_zps364c867f.jpg

O.C. on suursuosion maailmalla saavuttanut televisiosarja, joka kertoo Kaliforniassa sijaitsevan hienostoalueen teinien ja heidän vanhempiensa elämästä.


ykköseks päätyi o.c. ! oli vaikee valita parhaista parhain, mut tää on mulle jotenki tosi tärkee sarja, koska tätä on seurattu siitä asti, kun tätä on ensimmäisen kerran suomessa esitetty. tää on ollu varmaan mun ensimmäinen semmonen lempparisarja, jossei lastenohjelmia oteta lukuun. aina tätä kattoessa tulee tosi nostalginen fiilis. 

multa löytyy kaikki neljä tuotantokautta ja oon kattonut ne monta monta kertaa. harmi, et se viimeinen tuotantokausi on niin surkee, kun kolme ekaa on niin parhautta. niin kuin jo yhdessä aiemmassa postauksessa kerroinkin, niin yks mun unelmista on päästä käymään tuo hoodeilla missä tätä sarjaa on kuvattu. se ois jotain üüüber-siistii. 

koska seth on yks ihanin tv-hahmo ever, on hyvä tapa päättää tää kilometri postaus alla olevaan kollaasiin:
 photo seth_zps640b35c4.jpg
kuvat google.

9 kommenttia :

 1. I'm studying naked. XD toi on niin huippu kohta!!

  VastaaPoista
 2. aivan ihana postaus! <3 :) O.C., serranon perhe ja frendit on kyllä mahtavia sarjoja! :) eilen illallakin pidin Frendit maratoonia :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä!! suosittelen myös lämpimästi noita muita, esimerkiks gleetä, josset oo ennen kattonu (-: voisin kuvitella sun tykkäävän siitä ! ja suuuuret kiitokset ♥

   Poista
  2. mä taisin joskus kattoo gleestä yhen jakson ja ajattelin sillon ku niit mainoksia alko pyörimään et se pitäs nähä, mut sit se vaan jotenkin jäi :) O.C:ta on kyl pakko kattoo joku päivä :)

   Poista
 3. itellä on kans lähes noi samat lempparisarjat! Varsinkin pako on niin koukuttava, ja pitäiskin taas varmaan katella sitä kun viimekerrasta on jo vähän aikaa :-)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista ! <3