maanantai 1. helmikuuta 2016

unelmien matkakohteet

Helmikuu on hyvä aloittaa haaveilemalla! Niin kuin jo viimeisimmässä postauksessa rustailin, niin täällä podetaan aivan hirveää matkakuumetta. Matkakuumetta ei voi parantaa muuta kuin matkailemalla, mut ite oon koittanut hakea hetkellistä lohtua haaveilusta. Omassa mielessään kun sitä voi ainakin matkata minne vaan! Tähän mennessähän sitä on tullut pysyttyä tanakasti Euroopan rajojen sisäpuolella, mutta suurena haaveenani ois päästä elämän aikana kiertään kaikki maanosat. Nytpä siis Pinterestistä lainattujen kuvien kera kertoilen vähän, että mitkä maat mua eniten jokaisessa maanosassa kiinnostaa. Ota osaa keskusteluun ja pistäpä kommenttia sun haavematkoista tai jos oot ehkä käynyt joissain näistä mun haaveilemistani! 

 photo map2_zpsv6t9kit6.png AMERIKKA

Amerikoissa mua kiinnostaa lähinnä Pohjois-Amerikka. Ja kiinnostaa aika paljonkin. Niin kuin varmasti monta muutakin, on myös mua Jenkit kiehtonut niin kauan kuin muistan. Road trip Jenkeissä on niin klisee, mutta ehdottomasti asia, jonka haluaisin kokea. Itseasiassa oon tehnytkin pari vuotta sitten postauksen mun unelmien road tripistä, joka keskittyy aikalailla Kaliforniaan, mutta jos ois mahdollista, kiertäisin vaikka kaikki USA'n osavaltiot. New York on myös tietysti yks unelmakohde Yhdysvalloissa. Jenkkien lisäks lähtisin myös enemmän kuin mielelläni Kanadaan, koska siellä on ihan törkeen upee luonto! 

 photo map5_zpsgmsr3idb.png AFRIKKA

Afrikassa mulla ei oo mitään tiettyä unelmien kohdetta, mutta ehdottomana unelmana päästä safarille. Tykkään kattella luontodokkareita ja pelkkä ajatus et pääsis näkeen afrikan safarit ja niiden eläimistön ihan omin silmin on ihan huikee. Haluaisin myös nähdä paikallisten elämää eikä mua haittais valkoset hiekkarannatkaan tai vaikkapa Kapkaupungin vilske. Afrikkaan on kyllä joskus päästävä!!

 photo map1_zpspff2nmfk.png EUROOPPA

Vaikka hinku on kova päästä Euroopan ulkopuolelle, niin kyllä sitä Euroopastakin löytyy monia monia paikkoja mitä haluais vielä nähdä! Esimerkiksi Budapest on ollut kauan haaveissa. Vuorimaisemat kelpaa aina ja siks lähtisin mielellään Keski-Eurooppaan tai vaikkapa Pohjois-Italiaan. Myös Brittein saaret ja Irlanti houkuttelee. Tsernobyl ja Auchwich ois hienoja paikkoja käydä, mut en tiä kuinka paljon saisin niistä vierailuista irti, kun ahdistun niin kovin helposti. Kyllä täällä Euroopassakin nähtävää ja koettavaa riittää!

 photo map4_zpswwiwqpx3.png AASIA

Aasiaan jos käy tieni, niin ensimmäisenä lähtisin Dubaihin. Se on ollut unelmakohteena siitä asti, kun joskus yläasteella katsoessani Amazing Racea kilpailijat kävivät Dubaissa ja silloin ajattelin, että tonne on joskus pakko päästä. Se kaupunki on kuin toisesta maailmasta ja niin erilainen, vailla vertaansa. Varmasti olisi vielä lumoavampi omin silmin nähtynä. Kiinaan haluaisin pandojen näkemisen toivossa sekä oishan sitä hienoa käydä edes yhdellä maailman seitsemästä ihmeestä - Kiinan muurilla nimittäin. Kiinassa varmasti nähtävää ja ihmeteltävää riittäis. Myös kaikille Aasian pikkusaarille ja -saaristoille, kuten Indonesiaan tai Filippiineille voisin joskus lähteä. Esimerkiksi Bora Bora vaikuttas täydelliseltä häämatkakohteelta tulevaisuutta ajatellen, mutta on kuulemma aika kallis verrattuna yleisesti Aasian hintatasoon.

 photo map3_zpsngjfjfhd.png OSEANIA
Jostain syystä Australia ei oo koskaan houkuttanu mua mitenkään erityisesti. Sen sijaan Uusi-Seelanti vaikuttas hienolta paikalta nauttia jylhistä maisemista ja kauniista luonnosta. Tällä hetkellä kaipaan matkoilta eniten nimenomaan kaunista luontoa, jonne voi lähteä vaeltamaan ja uskon, että Uusi-Seelanti ois just täydellinen siihen. 

Nyt ei muuta kun valitsemaan, mihis sitä lähtis ens kesänä! :-D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3