perjantai 18. maaliskuuta 2016

kiinnostavimmat oscar-leffat 2016

Oscar-gaala tulikin jo aikoja sitten ja tietenkin sen katsoin - tosin vasta uusintana seuraavana päivänä. Ainoastaan kaksi ehdokaselokuvaa kerkesin nähdä ennen gaalaa - Yksin Marsissa sekä The Revenant - ja tosi moni mielenkiintoinen leffa on vielä näkemättä! Ehdokkaiden seassa oli siis tosi paljon kiinnostavia leffoja ja päätimpä listata mitä niistä on ainakin omalla must see -listalla. 
 photo amypv02_zpsp3k2mi21.jpg 
Amy
"Vain kaksi albumia julkaissut Amy Winehouse on kiistatta yksi brittiläisen musiikin suurimpia ikoneita. AMY pureutuu tähden elämään sensaatio-otsikoiden läpi, kertoen tarinan lahjakkaasta artistista, joka menehtyi aivan liian varhain."

Tätä dokkaria on kehuttu ihan tosi paljon ja vaikka en mikään Amy Winehouse -fani olekaan niin tosi paljon kiinnostaisi nähdä tämä elokuva! Tässä elokuvassa pääsee kuulemma niin lähelle Amyn elämää, että melkein tuntuu kuin olisi ollut osa sitä. Tää todella koskettava dokumentti sai myös kunniaa voittamalla parhaan dokumenttielokuvan Oscarin.

 photo oscars_zpsrltgawcz.png
VOITOT: Dokumenttielokuva


 photo room_poster_zpsucsvrv6v.jpg
Room
"Jack on eloisa viisivuotias poika, jota kasvattaa rakastava äiti. Kuten kuka tahansa hyvä vanhempi, äiti tahtoo tarjota Jackille turvallisen ja huolettoman lapsuuden täynnä leikkejä ja tarinoita – mutta kaksikon elämä on kaukana normaalista. He ovat ansassa, vankeina ikkunattomassa yhdeksän neliömetrin huoneessa. Äiti on luonut Jackille huoneeseen kokonaisen oman maailman. Hän on myös valmis uhrauksiin taatakseen, että Jack saa vankeudessakin elää täyttä elämää. Päivä päivältä Jackin uteliaisuus kasvaa ja äidin voimat vähenevät. Lopulta kaksikko laatii uhkarohkean pakosuunnitelman ja päätyy kohtaamaan uuden pelottavan vihollisen: todellisen maailman."

Ei oo aikaakaan, kun katsoin Joseph Fritzlistä - hän joka siis piti tytärtään yli 20 vuotta kellarissa lukittuna - dokumentin ja sen jälkeen törmäsin tähän elokuvaan. Aihe on tosi rankka, mutta kiinnostava. Varmasti herättää tunteita. Pääosaa näyttelevä pikku poika oli myös niin suloinen Oscar-gaalassa, että voisin katsoa elokuvan vaan senkin tähden, haha! 

 photo oscars_zpsrltgawcz.png
VOITOT: Naispääosa (Brie Larson) 
EHDOKKUUDET: Elokuva, Ohjaus, Käsikirjoitus

 photo spotlight-2015-directed-by-tom-mccarthy-movie-review2_zpsbbvnbmry.jpg
Spotlight
"Spotlight kertoo kiintoisan tositarinan Pulitzerilla palkitusta Boston Globe -lehden tutkimuksesta, joka järisytti koko Bostonia ja syöksi kriisiin yhden maailman vanhimmista ja luotetuimmista instituutioista. Kun sanomalehden peräänantamaton reportteritiimi “Spotlight” alkaa tutkia katoliseen kirkkoon kohdistuvia ahdisteluväitteitä, heidän onnistuu pitkällisen tutkimuksen päätteeksi tuoda päivänvaloon vuosikymmeniä jatkunut salailu, johon ovat sekaantuneet ylintä johtoaan myöten niin Bostonin uskonnolliset yhteisöt, lakimiespiirit kuin virkamieskunta. Löydöt tulevat käynnistäneeksi oikean paljastusten sarjan ympäri maailmaa."

Vuoden 2015 paras elokuva. Omalla kohdallani en luokittelis tätä kiinnostavimmaks leffaks näistä kaikista, mutta kyllähän tämä silti on nähtävä. Aihe sinänsä kiinnostava, mutta jotenkin on sellanen tunne, että onko leffa sit kuitenkin liian pitkäveteinen omaan makuun... Traileri teki jotenkin sellasen vaikutelman. Mutta sempä tietää vasta kun on nähnyt!

 photo oscars_zpsrltgawcz.png
VOITOT: Elokuva, Käsikirjoitus
EHDOKKUUDET: Miessivuosa (Mark Ruffalo), Ohjaus, Editointi, 


 photo 2ECC255D00000578-3333337-image-a-155_1448450316683_zpski8fy7eu.jpg Carol
"Nuori Therese Belivet työskentelee tavaratalossa 1950-luvun alun Manhattanilla ja unelmoi täydemmästä elämästä. Hän tapaa Carol Airdin, viehättävän kypsän naisen, joka on loukussa murenevassa kulissiavioliitossa. Näiden kahden hyvin erilaisista oloista tulevan naisen välille syttyy kipinä ja heidän ensimmäisen tapaamisensa viattomuus syvenee pian kiihkeäksi suhteeksi. Kun suhde Thereseen paljastuu, Carolin aviomies kostaa ja sysää liikkeelle avioeron ja katkeran huoltajuuskiistan. Yhä yltyviä jännitteitä paetakseen Carol ja Therese lähtevät automatkalle, jonka varrella kummankin naisen käsitykset itsestään ja sitoutuminen toiseen joutuvat koetukselle."

Tykkään rakkaustarinoista ja tää vaikuttaa mielenkiintoiselta sellaiselta. Lainaamani kuvauksen alku kuulostaa lupaavalta, mutta en tiedä miksi tuo viimeisessä lauseessa mainittu automatka tuo mun mieleen juonen kuihtumisen ja pitkäveteisen junnaamisen paikoillaan. Voiko se automatka olla sit niin kiinnostava, että mielenkiinto pysyy yllä loppuun asti? Vai istuuko ne vaan autossa eikä mitään tapahdu? Sen tyyppisiä leffoja kun on aivan liikaa. Jotenkin tää juonen kuvauksen alku tuo kuitenkin mulle mieleen kaks erittäin hyvää elokuvaa - Lukija ja Kohtalokas syrjähyppy - jonka takia haluaisin kyllä nähdä tämän pätkän.

 photo oscars_zpsrltgawcz.png
EHDOKKUUDET: Naispääosa (Cate Blanchett), Naissivuosa (Rooney Mara), Kuvaus, Puvustus, Musiikki, Käsikirjoitus

 photo Steve-Jobs-by-Danny-Boyle-movie-poster_zpshasoxzoq.jpg
Steve Jobs
"Steve Jobs vie yleisön digitaalisen vallankumouksen kulissien taakse ja piirtää intiimin henkilökuvan miehestä sen keskiössä. Elokuva sijoittuu kolmen historiallisen tuotelanseerauksen kulisseihin, päättyen vuoteen 1998 ja iMacin julkaisuun."

Kuten oon ehkä aiemmin maininnut, ei muhun niinkään iske mikään fantasia tai scifi, vaan tositarinat ja sellaiset leffat, jotka edes teoriassa voisivat olla todenmukaisia. Mua kiinnostaa oikeiden ihmisten elämän tarinat ja siksi tämäkin leffa on tässä listalla. Itse Jobsia en nää mitenkään erityisen mielenkiintoisena henkilönä, mutta kai hänestä jotain kerrottavaa on, jos tämä leffakin on hänestä tehty. Ja onhan tässä tietty Kate Winslet. 

 photo oscars_zpsrltgawcz.png 
EHDOKKUUDET: Miespääosa (Michael Fassbender), Naissivuosa (Kate Winslet)

 photo The-Danish-Girl-Poster-1_zpsl25iq08a.jpg
Tanskalainen tyttö
"Vuoden 1926 Kööpenhaminassa elävä taiteilija Einar Wegener, joka on naimisissa Gerda Wegenerin kanssa, tunnetaan maisemamaalauksistaan. Myös Gerda on taiteilija, vähemmän tunnettu, mutta työllistyy merkkihenkilöiden muotokuvamaalarina. Heidän avioliittonsa on vahva ja täynnä rakkautta.

Kaikki muuttuu, kun Gerda pyytää miestään asettumaan malliksi ja pukeutumaan naisen asuun viimeistelläkseen maalauksensa. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän. Einar huomaa, että ollessaan Lili hän kykenee toteuttamaan itseään aidoimmillaan ja ryhtyy elämään naisena. Gerda taas löytää Lilistä uuden muusan ja kypsyy taiteilijana uuteen kukoistukseen. Pariskunta joutuu kohtaamaan myös ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluulot.

He lähtevät kotimaastaan avomielisempään Pariisiin, missä Gerda etenee urallaan taiteilijana. Heidän avioliittonsa elää ja muuttuu, eikä ongelmiakaan voida välttää. Yhä uudelleen ja uudelleen Gerda kuitenkin osoittaa tukensa Lilille transsukupuolisena naisena matkalla, joka tekee hänestä yhden maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista. Toistensa kautta molemmat löytävät rohkeutta olla oma itsensä."

Tykkäsin Eddie Redmaynesta tosi paljon Kaiken teoriassa ja onnistuu varmasti hyvin tässäkin roolissa. Tämä elokuva on myös tositarina ja aihekin tosi mielenkiintoinen. Ei kai muuta sanottavaa kuin, että pakko nähdä!

 photo oscars_zpsrltgawcz.png
VOITOT: Naissivuosa (Alicia Vikander)
EHDOKKUUDET: Miespääosa (Eddie Redmayne), Puvustus

Ootteko nähneet näitä leffoja? Mitä voisitte suositella tai onko jokin näistä ollut pettymys? Oliko ehdokkaana jokin muu leffa, jota ei mun listauksessa ollut, mitä haluaisit suositella? :-)

Elokuvien kuvaukset on lainattu finnkinon sivuilta ja kuvat löytyi jostain googlen kätköistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3