keskiviikko 19. lokakuuta 2016

F R I E N D S

r
"Stick a fork in me, I am done."
"That's not even a word!"
"Oh yes, the messers becomes the messies!"
"Look at me, I'm Chandler. Could i be wearing any more clothes?"
"They don't know that we know they know we know."
"First name Crap, last name Bag. If you need an easy way to remember it, just think of a bag of crap."

Tossa muutama laini mitä ekana tuli mieleen Frendeistä. Ja kyseessä siis omia henkilökohtasia lemppareita. Ensimmäinen repliikki on jäänyt mun ja Viljamin puheeseen ihan yleiseks sanonnaks. Saatiin just Viljamin kaa Frendien kymmenes kausi päätökseen - jälleen kerran - ja siks tuli jotenki sellanen fiilis, et haluisin kirjottaa Frendeistä.

Frendien eka tuokkari on ilmestyny mun syntymävuotena ja siitä kymmenen vuotta eteenpäin sitä tehtiin. Monet mun ikäset on katsonut Frendejä jo pienestä pitäen, mutta mulle sarja pysy täysin vieraana ennen kuin alettiin seurustella Viljamin kanssa. Viljami oli yks näistä useista ja Frendit kuulu jo sillon sen ihan lemppareihin. Viljami katteli jatkuvasti uusintoja telkkarista mitä tuli, mutta mä en oikeen päässy heti kiinni tähän sarjaan. Kuitenkin useita pätkiä katsoneena jossain kohtaa muakin alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. 2012 jouluna ostinkin Viljamille Frendien kaikki kymmenen kautta sisältäneen DVD-boksin lahjaksi - ehkä hiukan saatoin ajatella myös itteeni tän lahjavalinnan suhteen - ja siitä se sitten lähti. Sen jälkeen ollaan katottu kaikki kaudet ainakin kolmeen kertaan noilta DVD:ilta ja kahteen kertaan vielä Netflixistä. Jos oon pysynyt laskuissa mukana. Eli vaikkei mulla kovin pitkää historiaa oo Frendien kanssa, niin kyllä silti kaikki jaksot ja replat on tullut aika tutuiksi! :-D 

Viimeinen jakso on aina yhtä haikee ja jotenkin kun sitä asuntoa kuvataan viimeisen kerran niin elämän lailla ne kaikki tuotantokaudet vilisee silmissä, että mitä kaikkea siä on tapahtunutkaan. Ihan yks parhaista sarjoista. En jaksa seurata komediasarjoja, joista puuttuu juonenkäänteet ja draama. Tässä sarjassa yhdistyy täydellisesti ne kepeät ja hauskat jutut sekä parisuhdedraamat ja muut. Frendejä katsellessa tulee aina kotosa olo.

s

5 random faktaa Frendeistä:
1. Kaikki Frendien jaksot on kuvattu liveyleisön kanssa, joten mitään jälkeenpäin lisättyä naururaitaa ei siis ole vaan yleisön aidot reaktiot. Näin ei tehty kuitenkaan muutamien jaksojen kohdalla, joissa tapahtui suuria juonenkäänteitä (kuten esimerkiksi Rossin ja Emilyn häät), sillä niitä ei haluttu paljastaa faneille. 
2. Alunperin Phoeben ja Chandlerin piti olla vain sivuhahmoja, mutta lunastivat kuitenkin paikkansa päähenkilöiden joukosta.
3. Yhtä jaksoa kesti kuvata noin 5 tuntia. 
4. Alussa päänäyttelijät tienasivat 22 000 dollaria per jakso, viimeisellä tuotantokaudella yhden jakson palkka oli jo miljoona dollaria.
5. "The one where no one's ready"-jakso kuvattiin kokonaan Monican asunnossa, koska sillä hetkellä ei ollut varaa muihin lavasteisiin tai vieraileviin tähtiin.

t

Löytyykö täältä muita Frendit-faneja? :-) Saa jakaa muita hauskoja faktoja!

2 kommenttia :

  1. Frendit on kyllä ihan parhaita, oon itekin kattonu ne moneen kertaan. Luin noita sun lempparilaineja niin niiden takana ollut kohtaus pyöri aina filminä mielessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voin kuvitella! :-D Kyllä ne niin hyvin on jo pinttynyt mieleen. Kiitti kommentista! :-)

      Poista

Kiitos kaikista kommenteista ! <3