sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Yleiset fiilikset Italian matkasta

116 117 118
Kuvien osalta reissu jäi aika köyhäksi, muilta osin onneksi ei. Näin jälkikäteen on helpompi miettiä, mikä reissussa meni nappiin ja mikä ehkä ei. Tää matka oli pisin, mitä oon vielä kerinnyt tässä elämässä tekemään. Tää oli ensimmäinen isommassa kaveriporukassa tehty reissu. En oo myöskään ennen matkalla vaihtanut kohdetta näin tiuhaan tahtiin - tai siis itseasiassa ollenkaan. Näiden kolmen kombo oli ehkä sellanen, joka sai mut väsymään jossain kohtaa matkaa. En kuitenkaan ehkä muuttaisi niistä kuin yhtä. 

Vaikka aika oli pidempi, mihin oon tottunut, ei se silti ollut missään nimessä liian pitkä. Itse ehkä vaadinkin pidempiä kuin viikonlopun reissuja, jotta kerkiän "tottua" siihen matkailijan elämään ja sopeutua hieman paikkaan. Kaveriporukassa tehty reissu ei missään nimessä ollut virhe. Toki erimielisyyksiä on ja asioiden päättäminen ei oo yhtä helppoo kuin vaikka kahdestaan matkustaessa, mutta se kuuluu asiaan eikä loppujen lopuksi haittaa niin paljoa kuin voisi kuvitella. Viimeiseksi mainitsin matkan tahdista ja se on se, jota ehkä lähtisin muuttamaan seuraavaa matkaa suunnitellessa.

119 120 121
Oon ajatellut, ettei nopea tahti haittaa ja hyvä jos on aamusta iltaan tekemistä - eihän matkalle nyt olla istuskelemaan tultu. Tää ajatusmaailma sopii ehkä niille lyhkäsille lomamatkoille, mitä oon aiemmin tehnyt. Nyt kuitenkin olisin ehkä kaivannut hengähdystaukoa. Gardalla olin jo sen verran väsynyt, että jäin pariinkin kertaan kämpille huilaamaan, kun muu porukka lähti rannalle. Ja eihän siinä muuten mitään, mutta koska Gardallakin oli niin vähän aikaa, niin jäi jotenkin harmittamaan, että siitä lyhyestä ajasta kulutti aikaa yksin kämpillä makoiluun. Eli jos kierrettäviä paikkoja olisi ollut vähemmän tai aikaa enemmän, niin ei olisi tarvinnut potea huonoa omatuntoa, jos vaikka yhden päivän haluaa olla tekemättä yhtään mitään. 

Totesin myös yhden asian itsestäni matkaajana. Tai oonhan sen aikaisemminkin jo tajunnut, mutta tän matkan jälkeen se vielä vahvistui. Itse tykkään matkailusta enemmän, kun se on valmiiksi suunniteltu. Esimerkiksi Kroatian matkaa varten meillä oli selkeät suunnitelmat mitä minäkin päivänä tehdään ja näin tehtiin. Ei tietenkään kaikkea voi suunnitella, mutta perus raamit. Tuntui, että tällä matkalla meni tosi paljon aikaa jahkailuun ja mietiskelyyn, että mitäs tänään tehtäisiin. Itse mielummin jahkailisin ne jo kotona valmiiksi. Mutta tää on vain mulle mielekkäin tapa matkustaa.

122 123
Hyvä reissu takana ja vaikka kotiin päästessä oli jotenkin huojentunut olo, niin jälkeenpäin on tullut monta hetkeä kun on aatellut, että "vitsi, kun tonne pääsis vielä takaisin" tai muuta. Toki voisin vielä lähteä kaveriporukalla uuteen reissuun. Italia reissukohteena oli tosi kiva ja vielä haluaisin palata ainakin Pohjois-Italiaan ja vuoristoon, jotka jäi tällä kertaa kokematta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3