maanantai 5. joulukuuta 2016

Kanelinen juustokakku

DSC_1332
Palataan vielä yhden juustokakun verran viime lauantaisiin pikkujouluihin. Ajattelin nimittäin jakaa tän hyväks todetun reseptin teillekin. Jos siis glögijuustokakku on jo moneen kertaan maisteltu tai muuten mietit mitä näin joulun alla tekisi tarjottavaksi, niin suosittelen kyllä tätä. Tuo mun versio ei ulkonäöltään ole mikään kyllin kaunis, mutta helppo ja herkullinen se on! Mun oli tarkotuksena koristella kakku puolukoilla, mutta ne menikin sellaiseksi mössöksi etten viitsinytkään. Kanelitangot toimis varmasti myös ja oikeastaanhan koristelussa on vain mielikuvitus rajana. Tästäkin kakusta on siis mahdollista tehdä myös näyttävä! Mutta nyt siihen itse ohjeeseen.

DSC_1330

Kanelinen juustokakku

1 pkt Bastogne-keksejä
150g voita

180g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2½ dl vaniljavaahtoa

{1} Murusta keksit. Sulata voi ja lisää se keksien sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 
{2} Laita liivatelehdet likoamaan viileään veteen.
{3} Sekoita tuorejuusto, siirappi ja mausteet keskenään.
{4} Vaahdota vaniljakastike.
{5} Laita liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan.
{6} Sekoita tuorejuustoseos, vaniljakastike ja liivatevesitilkka keskenään ja kaada pohjan päälle.

Juustokakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja antaa sen hyytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3