torstai 26. tammikuuta 2017

Käsityöopintojen satoa

36 Virvittäin ompele. En ollut virvittäin ompelusta koskaan kuullutkaan, mutta se oli tosi kivaa puuhaa. Mun harjoitustyöstä tuli ihan kivan näköinen ja mietin, että mitähän sillä tekis, kun ei viittis poiskaan heittää. Noh, olkkarin taulu sai uutta ilmettä, kun kekkasin pistää sen sinne kehysten sisään. Musta siitä tuli aika kivan näkönen!

37 38 Himmeli. Oli tosi kivaa kokeilla himmelin tekoa ja siitä tuli aika hauska! Tää himmeli on siis ihan mustista pilleistä tehty eikä ollut mikään vaikea. Nyt se saa kunnian koristaa meidän makuuhuoneen katon nurkkaa. Kyllä alkaa pikku hiljaa näyttämään kämppä enemmän ja enemmän käsityöläisen kodilta, mitä pidempään nämä käsityöopinnot jatkuu... :-)

39 Laserleikatut korvikset. Laserleikkurin käyttö ei kuulunut tähän opintokokonaisuuteen, mutta sitä sai käydä vapaaehtoisesti opettelemassa kun yksi käsityöopiskelija piti tuutorointeja aiheeseen liittyen. Meitä ei ollut kuin muutama silloin niin saatiin laserleikata itsellemme jotkut mallikappaleet ja mä päädyin tällaisiin korviksiin. Ihan sika hienot! Ennen joulua kävin jonkin verran laserleikkailemassa, mutta silloin kone oli niin tukossa suuren käytön vuoksi, ettei se aina tahtonut leikata läpi asti. Tarvis siis mennä tässä joku kerta uudestaan kokeilemaan!

40 41 42 Pöytä. Hienointa mitä oon saanut kässässä tähän mennessä valmiiksi. Kyseessä siis metallipuolen kurssityö, johon yhdistin vähän puutakin. Kehikko on metalliputkea, jonka oon aluksi itse pitkästä tangosta pilkkonut metallisirkkelillä palasiksi ja sitten hitsaillut kokoon. Kehikon maalailin spray-maalilla ja puutasoihin pistin lakkapetsin ja siitä tuli mun silmään just täydellisen värinen. Siis oon oikeesti itse tehnyt ihan oikean huonekalun!! On tää kässä vaan hieno sivuaine. 

Tässä oli siis nyt vaan murto-osa siitä mitä kaikkee ollaan syksyllä tehty ja paljon on mulla vielä keskenkin. Nää on sellasia lemppareita, jotka on heti löytänyt tiensä käyttöön. Ensi viikolla onkin aika palata sorvin ääreen - siis ihan kirjaimellisesti. Saa nähdä mitä siitä tulee!

2 kommenttia :

  1. Jäätävän hieno toi pöytä!!! :) oon käsityöharrastelijana ihan kade, tollasta en oo vielä koskaan ite tehny ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Eihän tuo loppujen lopuksi ole vaikea tehdä, tarvii vaan osata ostaa oikeat matskut ja löytää tilat missä tekee. Ja tarvii siihen hitsiinki vähän ehkä tutustua ennen kun aloittaa hommat... :-) Mutta siis ei muuta kun rautakauppaan ja pöytä tekeille! ;-)

      Poista

Kiitos kaikista kommenteista ! <3