lauantai 25. maaliskuuta 2017

Mun top 5 paikkaa maailmalta

suomenniemi
1. Lontoo, Iso-Britannia
Lontoon matka oli mun ensimmäinen ulkomaanmatkani ja jäänyt ehkä senkin takia niin hyvin mieleen. Matkan tein vielä parhaan kaverin kanssa sillon 15-vuotiaana (oli meillä siis aikuisiakin mukana), joten olihan se ihan spessureissu. Lontoon muistan kauniina kaupunkina, missä ihmiset oli todella ystävällisiä ja mukavia. Lontoosta jäi silloin sellanen fiilis, että haluan vielä joskus asua täällä ja sellaista tunnetta en ole vielä missään muulla ulkomaanmatkalla tuntenut. Aivan upee reissu ja upee paikka, jonne on vielä päästävä uudestaan! 

top5-plitvice
2. Plitvice Lakes, Kroatia
Plitvice Lakes'in kansallispuisto on monesti mainittu listoilla maailman kauneimmista kansallispuistoista eikä suotta. Kun päätettiin lähteä Kroatiaan lomalle, niin halusin ehdottomasti tänne. Paljon tän turkoosimpaa vettä tai upeempia maisemia ei Euroopasta löydy! Paikka oli myös hyvin turistiystävällinen ruokapaikkoineen ja opasteineen sekä paikan päälle oli tosi helppo tulla bussilla. Jos matkaatte vähänkään lähelle Plitviceä, niin käykää! 

top5 - lofootit
3. Lofootit, Norja
Loppujen lopuksi aika läheltä meitä löytyy jotain todella upeeta. Itse ainakin rakastan vuoria sekä kaunista luontoa suuresti, joten Lofootit on just nappi kohde. Ja aivan täydellinen road trip-kohde! Reissuhan tehtiin silloin niin spontaanisti, ettei sitä juurikaan kerennyt suunnitella ja nyt jos lähtisin uudestaan, niin viettäisin reissun vähän eri tavalla. Ensinnäkään en viimeksi päässyt huonojen varusteiden takia yhtään luontoon vaeltamaan ja sen haluan vielä joskus tehdä! Tänne(kin) on siis vielä joskus tultava parempien varusteiden ja suunnitelmien kera. 

top5 - garda
4. Gardajärvi, Italia
Viime kesän Italian matkalta mieleen jäi erityisesti Gardajärvi. Järven ympärillä on paljon ihania kyliä (joista mulla ei nähtävästi oo yhtään kuvia), joissa on mukavaa ja rentoa viettää aikaa. Itse yövyimme Desenzano del Gardassa, järven eteläpäässä, joka oli tosi kiva paikka. Vuoret ympäröivät kaunista järveä ja alueelta löytyy hurjasti aktiviteetteja. Jos haluaa pois suurkaupunkien melskeestä, niin tää on oiva paikka!

top5 - split
5. Split, Kroatia
Kroatian matkalla majailimme Splitissä, joka on tosi kiva rantakaupunki. Hienojen rantojen lisäksi pääsee helposti kaupungille shoppailemaan ja kiertelemään sekä syömään herkkuja erilaisista kojuista. Split on tosi kivan kokoinen kaupunki ja mä viihdyin siellä tosi hyvin. Splitistä on myös helppoa tehdä päiväreissuja lähisaarille tai esimerkiksi juuri tuonne yllä mainittuun Plitvicen kansallispuistoon.

Mitkä on teidän lempipaikkoja maailmalta? Mitä paikkaa te suosittelisitte seuraavaks matkakohteeks? :-)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3