tiistai 6. syyskuuta 2016

italia - day 3 - positano

194 195 196 197 198 199 200 201 202
Kolmantena päivänä herättiin Napolista, mutta suunnitelmissa oli lähteä päiväksi pois kaupungin vilskeestä. Lähdettiinkin tekemään päiväreissu Amalfi Coastille ja tarkemmin ottaen Positanon kylään. Positanossa söin matkan parhaan pizzan, nautittiin rannasta ja merivedestä, kierrettiin pikkuisia kujia sekä ihailtiin uljaita vuoristomaisemia. Kahden hektisen päivän jälkeen oli kiva ottaa rennosti vaikkei tälläkään reissulla kokonaan säästytty häslingiltä. 

Positanoon tulimme alkumatkan junalla ja Sorrentossa vaihdoimme kulkupelin bussiin. Bussilippuja ei myydä mihinkään tiettyyn lähtevään bussiin vaan bussilippuja myytiin rajaton määrä ja sitten pitää vain jonottaa seuraavaan bussiin. Aamulla mahduimme bussin kyytiin (tosin jouduimme seisomaan 40 minuutin bussimatkan käytävällä heiluen), mutta illalla pois lähtiessä totesimme, että jonottajia oli niin paljon ettei mahduttaisi ainakaan kahteen seuraavaan bussiin. Viimeiseen lähtevään bussiin mahtuisimme, mutta sitten missaisimme viimeisen lähtevän junan. Hetken hermojen kiristelyn jälkeen päädyimme ottamaan tilataksin takaisin Sorrentoon ja jouduimme pulittamaan siitä 90 euroa eli aika paljon enemmän mitä bussi olisi maksanut. Noh, matka kului mukavammin kuin bussin käytävällä ja kerkisimme junaankin, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Ehjänä, mutta väsyneinä saavuttiin illansuussa takaisin Napoliin. 

Matkavinkki: 
Jos halajaa Amalfi Coastille niin Napolista Sorrentoon pääsee junalla, joka maksoi noin neljän euron verran suuntaansa. Junaliput ostimme asemalta ja matka kesti noin tunnin verran muistaakseni. Jos ei halua jäädä Sorrentoon niin siitä eteenpäin pääsee bussilla ja esimerkiksi Positanoon bussi maksoi 1,80e. Halpaa siis, jos vain mahtuu kyytiin. Vinkkinä siis myös pitkäjänteisyyttä, sillä italialainen julkinen liikenne saattaa välillä koetella. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3