maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulutunnelman meidän kotiin tuo...

DSC_1428
Kynttelikkö
Viime vuonna joulun jälkeen ostin alennusmyynneistä itselleni kynttelikön ja tänä vuonna se pääsi sitten heti käyttöön. Kynttelikkö kuuluu perinteisiin joulukoristuksiin ja tykkään ulkona kulkiessakin katsella kyntteliköillä valaistuja ikkunoita. Itse päädyin kuitenkin sen ihan perinteisimmän mallin sijaan tällaiseen vähän modernimpaan versioon, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi nätti, varsinkin pimeällä.

DSC_1472 Punainen ja jouluiset tekstiilit
Nyt kun blogeissa on pyörinyt paljon näitä "epäsuositut mielipiteet"-postauksia, niin omalla kohdallani tällainen voisi olla perinteinen punainen joulu. Itse en oo järin innostunut niin sanotusta värittömästä joulusta, joka on kasvattanut suosiotaan, vaan kyllä joulun aikaan ehdottomasti kuuluu punainen väri. Jouluisia tekstiilejä multa löytyy pöytäliinojen sekä käsi- ja keittiöpyyhkeiden muodossa, mutta vielä kaipailisin jouluisia koristetyynyjä ja verhoja. Ehkä sitten ensi jouluksi!

DSC_0007_zps73beae89 (1)
Porolakanat
Jouluista tekstiiliä löytyy myös makuuhuoneesta näiden lakanoiden verran. Porolakanat on löytäneet joulukuisin tiensä mun sänkyyn jo useiden vuosien ajan ja ne on aina yhtä ihanaa kaivaa esille pitkän tauon jälkeen.

DSC_1419 Tunnelmavalot
Erilaisia tunnelmavaloja tulee laitettua kotiin jo heti iltojen hämärtyessä, mutta yhtälailla kuin ne kuuluu syksyyn niin myös jouluun. Varsinkin nää pallovalot on mun ihan lempparit.

DSC_1485 DSC_1500 DSC_1508 Tontut
Kummityttö kysyi meillä käydessään, että oonko vähän liikaa hurahtanu näiden tonttujen suhteen, kun ei edes olla joulua täällä. Avopuolisoni saattaa olla eri mieltä, mutta mun mielestä en ole! Vaikka joulu toki huipentuu siihen aattoon ja joulupäivään, niin haluan silti nauttia täysin rinnoin joulun tunnelmasta jo aiemmin. Mulle nää tontut luo sitä ja siks oonkin niitä ripotellu näihin neliöihin suhteutettuna aika runsaan määrän ympäri kämppää. On telkkarin reunalla, ikkunalaudalla, tauluhyllyllä... Mä vaan tykkään näistä!

page Kynttilät 
Kynttilät on vaan niin ihana tunnelman luoja, että kyllä niitä tulee joka ilta polteltua. Nopeasti laskettuna mulla on tässä olohuoneen alueella yksitoista paikkaa tuikuille sekä yksi pilarikynttilä, joten ihan kaikkialla ei viitsi joka ilta kynttilöitä polttaa, mutta muutamia kuitenkin. Mieluusti voisin kyllä illat hengata aina jouluvalojen ja kynttilöiden valossa! 

DSC_1483 DSC_1489 Piparkakkutalo-somisteet
Mun uusimmat joulukoristelempparit. Nää löytyy voimassa olevasta PartyLiten kuvastosta ja ihan ensin ajattelin näiden olevan aika rumia. Päädyin sit kuitenkin tilaamaan nämä, kun jotenkin ne sittenkin alkoi miellyttämään silmää. Ehkä nää kuuluu siihen kategoriaan "niin ruma, et onkin itseasiassa aika hieno" - jos tiiätte mitä tarkotan. Nämä somisteet voisin nähdä sellaisina, jotka kulkis mukana vuodesta toiseen ja tulis osaks mun perinteisiä joulukoristeita.

Yks ehdoton tunnelman luoja tähän aikaan vuodesta on tietysti joulukuusi, mutta sellaista ei valitettavasti meidän kerrostalokämppään viitsi raahata. Onneks siitä saa nauttia kuitenkin ne joulun pyhät sukulaisilla. Hyasintin tuoksu on muuten myös yksi mikä luo ihanaa joulutunnelmaa! Mikä on teidän ehdoton joulutunnelman luoja? Tykkäättekö ylipäätään laittaa joulua kotona? 

Ihanaa jouluviikkoa kaikille! Kohta se aatto on jo täällä. 

4 kommenttia :

 1. kynttilät ja tunnelmavalot on ehdottomasti se mun juttu! parasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihania!! Ei haittaa pimeyskään silloin kun saa hengata kynttilöiden ja tunnelmavalojen loisteessa :-)

   Poista
 2. Heh, olkkarissa 18 tuikkua ja 14 isoa kynttilää:'D Siihen vielä pallovalot, kuusen valot, kynttelikkö ja paperitähti niin meillä ei paljoa kattovaloa tarvita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Viljami on nyt jo ihan hermossa näistä mun härpäkkeistä, sen mielestä kun kaikki tasot sais olla mieluusti kokonaan tyhjiä... Hyvä, ettei Kai oo rajottanu sun jouluhulluutta!! :-D

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista ! <3