sunnuntai 22. tammikuuta 2017

I ♥ kotimainen design

Kun tein postauksen uudesta kalenterista, mainitsin kuinka mieluusti tukisin enemmän kotimaisia yrityksiä. Siitä postauksesta mulle tuli ajatus, että voisin esitellä muutaman kivan kotimaisen yrityksen - PolkkaJamin lisäksi - joiden tuotteista pidän erityisesti. Täytyy tässä mainita, että kyllä suomalainen design on hienoa ja hivelee ainakin mun silmää. Sen jo Suomen ehkä tunnetuin design-tuotemerkki Marimekkokin todistaa. Marimekkoa en ole tähän edes listannut, sillä kaikki varmasti tietää, kuinka ihania tuotteita yhtiö tarjoaa. Lähes minkään näiden alla olevien yritysten tuotteita en vielä omista, mutta haluaisin painottaa sanaa vielä. Sitten kun rahatilanne vähän paremmin sallii, niin varmasti haluan tukea näitä yrityksiä! Mutta nyt itse asiaan - tässä muutama tutustumisen arvoinen yritys:

d Kotimo Design. Kotimolla on tosi ihania sisustus- ja keittiötavaroita, joissa näkyy kotimaisuus ja ovat suurimmaksi osaksi klassisen mustavalkoisia väritykseltään. Eniten muhun on iskenyt tuo Metsässä-tuotesarja sekä nuo erilaiset hauskat tekstit niin astioissa kuin kynttilöissäkin.

DSGyozen_zpser0x5gwr Yo zen. Tosi upeita muovisia ja puisia koruja. Muhun iskee enemmän puiset ja varsinkin nuo toteemikorut miellyttää mun silmää. Tykkään tosi paljon noista graafisista kuvioista.

e Ateljee Keltainen Talo. Tähän yritykseen tutustuin käsityömessuilla. Tosi ihania kortteja! Itse ostin silloin messuilta kaksi korttia Tampereen ja Rauman sanastolla varustettuna (kuva täällä) ja samanlaisia on myös muista kaupungeista. Näitä hauskoja kaupunkiprinttejä löytyy heiltä myös esimerkiksi keittiöpyyhkeinä. 

f Pilke. Kauniita puisia korvakoruja graafisin kuvioin sekä myös simppelimpiä nappikorviksia. Upeita, eikö!


g Papershop. Papershop on mulle tuttu viime vuoden Habitare-messuilta. Nimensä mukaisesti myy erilaisia paperituotteita ja aivan ihania sellaisia! Hempeitä kukkakuoseja ja suloisia piirroskuvia. Löytyy kortteja, kalentereita, vihkoja, paketointitarvikkeita ja vaikka mitä.

h Miiko. Miiko on myös tuttu Habitare-messuilta. Näissä tuotteissa näkyy kaunis Suomen luonto ja eläimistö. Oon kaikkeen luontoaiheiseen ihan lääpällään, joten siksi nämä iskee. Miikolta löytyy myös kauniita paperituotteita, kuten julisteita ja kalentereita!

i Muurla. Muurla on nimenä ollut tuttu jo kauan, mutta vasta viime aikoina olen tutustunut heidän tuotteisiinsa paremmin. Tosi kauniita juttuja kotiin, eivätkä tuotteet ole kovin pahan hintaisia. Itse mieluusti kotiuttaisin tuon pyöreän tarjottimen... Kannattaa tutustua!

j Lastu. Rakastan puuta materiaalina tosi paljon ja siksi myös nämä Lastun puhelinkuoret iskee aika kovaa. Omien sanojensa mukaan kuorien pitäisi olla myös todella kestäviä ja laadukkaita. Mieluusti suojaisin uuden puhelimeni noin kauniilla kuorilla!

k Poola Kataryna. Yhdellä kaverillani on jo parit näitä Poolan korvakoruja ja ihaillen olen katsellut niitä! Varsinkin nuo hapsukorvikset mieluusti ottaisin omiin korviini. Poolalta löytyy myös esimerkiksi vaatteita ja suurin osa tuotteista on todella värikkäitä. Itse olen sen verran väritön ihminen, että omaa silmää miellyttää useammin nuo hillitymmän väriset versiot. Pitäisi ehkä opetella käyttämään enemmän värejä!

Oliko näistä kaikki teille tuttuja vai löytyikö uusia tuttavuuksia? Onko teillä kenties joitain näiden yritysten tuotteita itsellänne ja mitä olette tykänneet? Iskeekö ylipäätään kotimainen design? 

Kuvat lainattu yritysten nettisivuilta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista ! <3